ANASAYFA
KURUMSAL
HABERLER
DUYURULAR
ETİK KURULU
BİLGİ EDİNME
BAŞVURU FORMLARI
GALERİ
İLETİŞİM
Haberler
EDİRNE TATLICI BÜFECİ KEBAP VE LOKANTACILAR ODASININ AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ KABUL EDİLDİ.
EDİRNE TATLICI BÜFECİ KEBAP VE LOKANTACILAR ODASININ AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ KABUL EDİLDİ.Avrupa Birliği Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2006 Ortak Küçük Projeler Fonu kapsamında Avrupa Birliği tarafından hibe almaya hak kazanan Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası olarak yürüttüğümüz “Türkiye-Bulgaristan Ortak Yemek Kültürü (Turkish-Bulgarian Common Food Culture)” adlı projemiz Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından kabul edilmiştir. Projemiz 27 Kasım 2008 tarihinde MFİB ile karşılıklı olarak imzaladığımız sözleşme ile resmen 01 Aralık 2008 tarihinde başlamıştır. Türkiye-Bulgaristan Ortak Yemek Kültürü isimli projemizde proje ortağımız Bulgaristan Haskova Esnaflar Birliğidir. Projemiz 7 ay sürecek olup, bütçesi 36.883,78 Avrodur. Avrupa Birliği tarafından projemizin %88'i yani 32.457,73 Avrosu karşılanmaktadır. Marka Kent Edirne çalışmaları kapsamında esnaflar olarak biz neler yapabiliriz düşüncesinden yola çıkarak Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası olarak bu projeyi hazırladık. Turizm faaliyetleri içerisinde çok önemli bir yer tutan gastronomiye önemli katkıları olacak projemizin ana amacı sınır bölgesinde ortak kültür mirasımız olan kaybolmaya yüz tutmuş yemekleri tespit etmek, sınır bölgesinde yemek kültürüne dayalı turizm alanları oluşturmaktır. Oda olarak yaptığımız çalışmalar sonucu Edirne Tava Ciğer Türkiye ve Bulgaristan çapında önemli bir değer haline gelmiş ve sadece Edirne Tava Ciğer turist çekebilen bir öğe haline gelmiştir. Hazırladığımız Türkiye-Bulgaristan Ortak Yemek Kültürü isimli proje ile de birçok yemeği öne plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Projemiz içerisinde yemeklerin araştırılması, literatür çalışması yapılmasının ardından, bu bilgileri sonraki nesillere aktararak kaybolmasını önleyeceğiz. Bu aşamada Odamıza kayıtlı aşçılara ve Edirne Anadolu ve Turizm Otelcilik Meslek Okulu öğrencilerine yine okulumuz bünyesinde bu yemeklerin öğretilmesi, her zaman faydalanılabilecek bir yemek kitabı hazırlanması, kontrol altında olmak kaydıyla herkesin bildiği yemekleri ekleyebileceği ve projemiz faaliyetlerinin anlatılacağı bir web sayfası hazırlanması gibi çalışmalar yapacağız. Sınırın öte tarafı yani Haskova ortağımızda Bulgaristan tarafındaki yemeklerin araştırılması ve tespit edilen yemeklerin aynı şekilde eğitimlerinin verilmesinin ardından tespitlerini bize yollayacaklar ve hazırlanacak yemek kitabına katkı sağlamış olacaklardır. Her iki tarafta yapılacak bu çalışmaların ardından bizlerin şuan bildiği ortak yemekler dışında birçok ortak yemek tespit edileceğine ve ortak kültürümüzün ortaya çıkarılmasına önemli bir katkı yapacağımıza inanıyoruz. Projemizde yapılacak eğitimler sonucunda Bulgar ortağımızın da katılımı ile bir yemek şöleni düzenleyerek yaptığımız çalışmaların ve eğitimlerin sonucunu kamuoyu ile paylaşmayı hedefliyoruz.Projemizin bölgemiz için çok önemli olan “Bir Hafta Sonu Üç Ülke” sloganımıza büyük katkı sağlayacağımız kanaatindeyiz. Esnaflar olarak Edirne ilimizde bacasız sanayi turizmin canlandırılması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.
Avrupa Birliği Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2006 Ortak Küçük Projeler Fonu kapsamında Avrupa Birliği tarafından hibe almaya hak kazanan Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası olarak yürüttüğümüz “Türkiye-Bulgaristan Ortak Yemek Kültürü (Turkish-Bulgarian Common Food Culture)” adlı projemiz Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından kabul edilmiştir. Projemiz 27 Kasım 2008 tarihinde MFİB ile karşılıklı olarak imzaladığımız sözleşme ile resmen 01 Aralık 2008 tarihinde başlamıştır.
Türkiye-Bulgaristan Ortak Yemek Kültürü isimli projemizde proje ortağımız Bulgaristan Haskova Esnaflar Birliğidir. Projemiz 7 ay sürecek olup, bütçesi 36.883,78 Avrodur. Avrupa Birliği tarafından projemizin %88'i yani 32.457,73 Avrosu karşılanmaktadır.
Marka Kent Edirne çalışmaları kapsamında esnaflar olarak biz neler yapabiliriz düşüncesinden yola çıkarak Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası olarak bu projeyi hazırladık. Turizm faaliyetleri içerisinde çok önemli bir yer tutan gastronomiye önemli katkıları olacak projemizin ana amacı sınır bölgesinde ortak kültür mirasımız olan kaybolmaya yüz tutmuş yemekleri tespit etmek, sınır bölgesinde yemek kültürüne dayalı turizm alanları oluşturmaktır. Oda olarak yaptığımız çalışmalar sonucu Edirne Tava Ciğer Türkiye ve Bulgaristan çapında önemli bir değer haline gelmiş ve sadece Edirne Tava Ciğer turist çekebilen bir öğe haline gelmiştir. Hazırladığımız Türkiye-Bulgaristan Ortak Yemek Kültürü isimli proje ile de birçok yemeği öne plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Projemiz içerisinde yemeklerin araştırılması, literatür çalışması yapılmasının ardından, bu bilgileri sonraki nesillere aktararak kaybolmasını önleyeceğiz. Bu aşamada Odamıza kayıtlı aşçılara ve Edirne Anadolu ve Turizm Otelcilik Meslek Okulu öğrencilerine yine okulumuz bünyesinde bu yemeklerin öğretilmesi, her zaman faydalanılabilecek bir yemek kitabı hazırlanması, kontrol altında olmak kaydıyla herkesin bildiği yemekleri ekleyebileceği ve projemiz faaliyetlerinin anlatılacağı bir web sayfası hazırlanması gibi çalışmalar yapacağız.
Sınırın öte tarafı yani Haskova ortağımızda Bulgaristan tarafındaki yemeklerin araştırılması ve tespit edilen yemeklerin aynı şekilde eğitimlerinin verilmesinin ardından tespitlerini bize yollayacaklar ve hazırlanacak yemek kitabına katkı sağlamış olacaklardır. Her iki tarafta yapılacak bu çalışmaların ardından bizlerin şuan bildiği ortak yemekler dışında birçok ortak yemek tespit edileceğine ve ortak kültürümüzün ortaya çıkarılmasına önemli bir katkı yapacağımıza inanıyoruz. Projemizde yapılacak eğitimler sonucunda Bulgar ortağımızın da katılımı ile bir yemek şöleni düzenleyerek yaptığımız çalışmaların ve eğitimlerin sonucunu kamuoyu ile paylaşmayı hedefliyoruz.
Projemizin bölgemiz için çok önemli olan “Bir Hafta Sonu Üç Ülke” sloganımıza büyük katkı sağlayacağımız kanaatindeyiz. Esnaflar olarak Edirne ilimizde bacasız sanayi turizmin canlandırılması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.
İÇERİKLE İLGİLİ FOTOĞRAFLAR